22.11.17

Kalevala-peiton reunus :: Edging for my Kalevala blanket


Kalevala-peittoon tuli tällainen reuna eli kuten viimeksi meinasinkin, niin Lintukoto-palasesta kopioitu. Koko peitto on suunnittelultaan niin yliampuvan kansallisromanttinen (?), että olkoon reunus samaa kaliiberia. Vaaleanruskea raita on Romney-nimisen lammasrodun villaa ja uloimpana rapuvirkkausta Pirtin kehräämön ohutta kampalankaa, joka onkin ainoa ei-käsinkehrätty lanka koko projektissa. Käytin sitä myös saumoihin kaksinkertaisena.

Jos laskuni pitävät paikkaansa, niin peitossa on 51 eri kuitua tai kuitusekoitusta. Se painaa 2.1 kiloa, joten ihan kivasti sain pienennettyä käsinkehrättyä lankavarastoani.

This is the edging of my Kalevala blanket. A bit over the top, I admit, but so is the whole design. The greyish brown wool is Romney and the dark brown Pirtin Kehräämö's 2-ply worsted yarn. It is the only mill-made yarn in the whole project. I used it for the seams, too.

If I counted right, the blanket has 51 different fibres or fibre blends. I managed to diminish my handspun stash by 2.1 kg, yay!1 kommentti:

Lähetä kommentti