12.5.13

Keväthuumaa

Rakkaat blogini vakiolukijat, pidelkää laidoista kiinni ettette tipahda, sillä ihmeiden aika ei ole ohi: Neulova Lehmä bloggaa taas! Vuosi meni, ettei bloggaaminen tai blogit juuri kiinnostaneet, mutta jospa sitä taas tarttuisi käsitöihin. Bloggerin tilastot näyttävät yli tuhatta vierailua kuukaudessa, joten kai tänne vielä joku muukin eksyy kuin Googlen botti. Kiitos kärsivällisyydestä!

Olen tämän vuoden aikana luopunut ainakin kolmesta, ympäristöarvoihin liittyvästä periaatteestani: käynyt ulkomailla lentämällä (sain matkan lahjaksi), ostanut merinolankaa (kun Kipakka kaveri myi eikä kukaan muu huolinut, niin säälistä ostin ja vasta kotona huomasin että oli merinoa, jota boikotoin enkä kehdannut enää palauttaa) ja ostanut akryylilankaa. Kuten suluista huomaa, kaikkeen liittyy jokin selitys eli tekosyy.

Huhtikuiselta Turkin-lomalta Antalyasta ostetusta akryyli-mohair-villalangasta syntyi pikapikaa kevättakki kotioleiluun. Ostoksesta syytän keväthuumaa. Suomen alkukevät on niin ankea, että jotain väriä siihen pitää saada! Kuvat otin viikko sitten. Nyt on onneksi jo hieman vihreämpää.


Lanka: Alize Angora Gold Batik #2527, ostopaikka Ali Özkan (suosittelen!)
Koukku: 3 mm ja 2,5 mm
Langanmenekki: 300 grammaa. Hihansuista olisin tehnyt pitemmät, jos lankaa olisi ollut enemmän.
Malli: Omasta päästä, tekniikka sama kuin virkatussa pyyhkeessä ja Noro-takissa. Mittasin lantionympäryksen ja aloin virkata.
Hinta: alle 5 euroa (3,75 TLY/100 g) - jos langanhakureissun hintaa ei lasketa5 kommenttia:

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

Mari M. kirjoitti...

Oi,mikä ihana takki! Tuollaista ei ihan heti kävele vastaan :)

kerttu kirjoitti...

Huiman hauska takki ja ihanaa että olet taas täällä:)

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Tää on ihana! :) Luojan kiitos on taas ainakin melkein kesä :D

sasu kirjoitti...

kiitos kauniista takin kuvasta ja tiedoista kuinka paljon lankaa on kulunut kyseiseen takkiin. Olen etsinyt tietoja menekistä kun omistan lankakaupan ja minulle on tullut tuota lankaa myyntiin mutta en ole vielä itse kerennyt testaamaan ja hahmottamaan kuinka paljon lankaa kuluu minkäkinlaisiin töihin. nyt voin kertoa siitä tietoja paremmin asiakkaille. Kiitos sinulle

Lähetä kommentti