12.5.13

Keväthuumaa

Rakkaat blogini vakiolukijat, pidelkää laidoista kiinni ettette tipahda, sillä ihmeiden aika ei ole ohi: Neulova Lehmä bloggaa taas! Vuosi meni, ettei bloggaaminen tai blogit juuri kiinnostaneet, mutta jospa sitä taas tarttuisi käsitöihin. Bloggerin tilastot näyttävät yli tuhatta vierailua kuukaudessa, joten kai tänne vielä joku muukin eksyy kuin Googlen botti. Kiitos kärsivällisyydestä!

Olen tämän vuoden aikana luopunut ainakin kolmesta, ympäristöarvoihin liittyvästä periaatteestani: käynyt ulkomailla lentämällä (sain matkan lahjaksi), ostanut merinolankaa (kun Kipakka kaveri myi eikä kukaan muu huolinut, niin säälistä ostin ja vasta kotona huomasin että oli merinoa, jota boikotoin enkä kehdannut enää palauttaa) ja ostanut akryylilankaa. Kuten suluista huomaa, kaikkeen liittyy jokin selitys eli tekosyy.

Huhtikuiselta Turkin-lomalta Antalyasta ostetusta akryyli-mohair-villalangasta syntyi pikapikaa kevättakki kotioleiluun. Ostoksesta syytän keväthuumaa. Suomen alkukevät on niin ankea, että jotain väriä siihen pitää saada! Kuvat otin viikko sitten. Nyt on onneksi jo hieman vihreämpää.


Lanka: Alize Angora Gold Batik #2527, ostopaikka Ali Özkan (suosittelen!)
Koukku: 3 mm ja 2,5 mm
Langanmenekki: 300 grammaa. Hihansuista olisin tehnyt pitemmät, jos lankaa olisi ollut enemmän.
Malli: Omasta päästä, tekniikka sama kuin virkatussa pyyhkeessä ja Noro-takissa. Mittasin lantionympäryksen ja aloin virkata.
Hinta: alle 5 euroa (3,75 TLY/100 g) - jos langanhakureissun hintaa ei lasketa