18.11.17

Peitto reunusta vaille valmis! :: My Kalevala blanket is almost ready, yay!





Yksi vaikeimmista vaiheista on ohi eli peiton palojen järjestely ompelua varten. Kulutin siihen päiviä ja kun mikään ei tuntunut riittävän hyvältä, päätin että ompelen palat niin kuin ne sattuivat sillä hetkellä olemaan. Tein neljä Ilmatarta ja niin vain onnistuin ompelemaan niistä vierekkäin kaksi paria. Mutta ei sitä kukaan huomaa, kun palat ovat erivärisiä.

Ennen peiton ompelua purin vielä tähkäpää-palan ja virkkasin sen kahdella värillä symboloimaan tämän vuoden huonoa viljasatoa.

Ompelu sujui yllättävän nopeasti ja helposti, vaikka en ollut pingottanut tai höyryttänyt palasia mitenkään eikä kaikissa paloissa ollut saman verran reunasilmukoita.

Peitto näyttää hyvältä! Väreiltään se mätsää aika hyvin anopin aikoinaan tekemään rekipeittoon, jossa on sama luonnonmusta pohjaväri ja enimmäkseen pehmeänsävyisillä, luonnonväreillä värjätyillä villalangoilla tehtyä kirjontaa. Olen niin onnellinen, että ryhdyin tähän projektiin! Vielä pitää päättää, miten teen peittoon reunuksen, sillä se kaipaa jonkinlaista vahviketta reunoihin. Lintukoto-palan viimeiset kerrokset voisi olla hyvä ja hieman rapuvirkkausta ulkoreunaan ehkä.

The hardest part of this project is over when I finally made up my mind on the composition. I spent a few days arranging and re-arranging the squares on the floor until I just pinned them down with safety pins and started to sew. And it happened that I managed to pair two Ilmatar squares side by side - twice. But no one will notice since they are all done in different colours. That's what I hope anyway.

Sewing was easy and fast even if I hadn't blocked or steamed the squares and the stitch counts didn't quite match.

I love the look of the finished blanket! It matches the wool embroidery my MIL made a few years ago. I'm so happy I started this project! The blanket is still missing a border. I think I'll use the border pattern of the Bird Home square and complement it with a crab edge.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti