4.4.09

Kehruutreffit lammasmarkkinoilla

Käytihin Miehen ja Dorothyn alias Töröttimen alias Klumzy Suzien (alias Majacraft Suzie Pro -rukin, jos joku ei ole sattunut lukemaan aikaisempia rukkipostauksia) kanssa pyörähtämässä kehruutreffeillä Tampereella.

Pää on vieläkin ihan pyörällä, pitää sulatella kaikkea tapahtunutta pikkuhiljaa. Kaipa se kuuluu markkinatunnelmaan, että yhtä aikaa opettaa kehruun alkeita ensikertalaiselle, kuuntelee ja myötäilee jonkun höyrähtäneen jääkiekkofanin juttuja (Kärpät vs. JYP!), yrittää huomioida viime markkinoilta lankaa ostaneen/saaneen palautetta (kovin positiivista, onneksi) ja samalla vaivihkaa tarkkailee kun paikalle saapuu naisia rukkien ja värttinöiden kera ja yrittää arvailla kuka naisista on kukin Ravelryn Suomalaiset kehrääjät -forumilla.

Siellä oli Zeska ja Pia ja Sanna ja Rina ja Karoliina Helsingistä ja Teija ja Minna ja Anni ja uusi tuttavuus Jamie ja monta muuta Pirkanmaalta. Oli todella virkistävää tavata livenä ihmisiä, jotka on tuntenut vain netin kautta. Ja sitten oli tietysti tapahtuman puuhanaiset ja -miehet eli Pirkanmaan lammaskerhon ihmiset, joilta sain kivan lammaspaidan. Lounaaksi oli erinomaisen hyvää lammaskaalia (Mies käski mainostaa ja kiittää, kiitos!) sekä kotiinviemisiksi lammasmakkaroita ja kyljyksiä. Ne eivät taida säilyä pääsiäiseen, Mies näkyy grillailevan jo ensimmäisiä makkaroita. Saa grillata, oli niin kiltti kun kuskasi minut Tampereelle ja vielä takaisin.

Näitä treffejä pitää saada lisää. Helsingissähän on kehruukahviloita harrastettukin, mutta tällaiset valtakunnalliset tapaamiset ovat aivan loistava juttu. Teija lupailikin järjestää seuraavat treffit kesällä Särkänniemeen. Teija kehräilee muuten huomennakin Tallipihalla. Sinne siis, jos kehruu ja kaikki lammasaiheinen kiinnostaa!

Kuviakin otin, mutta kameran säädöt olivat ihan poskellaan, joten en kiusaa teitä epäonnistuneilla kuvilla. Laitetaan tähän vain kuva Rinalta ostetusta yläpainoisesta värttinästä. Heti kotiin päästyä testasin sitä ja totesin, että osaan kuin osaankin vielä kehrätä värttinällä. Hyvin pyörii!

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Vai tuollaiset tapaamiset? Sinä ja muutkin blogistaniassa kehräävät ovat saaneet minutkin tuota haluamaan ja Raijan aitan Raija jo opetti, mutta vaikeaa oli. Olen kysynyt sinunkin rukistasi, kun tekisi sellaista mieli, sillä uskon kumminkin taidon oppivani. Mutta miten tuota värttinää käytetään, sitä en ymmärrä yhtään, Ois halpa rukkiin verrattuna. Ei se mitään, jos video kasetit ovat jo jollakin toisella, niitä kun löytyy joka talosta.

Pia kirjoitti...

Mukavaa oli lammasmarkkinoilla, ja oli tosiaan mukava saada kasvot muutamalle blogimaailmasta tutulle. Itsellinkin tarttui mukaan kyljyksiä, villaa ja lammaspaita.
Toivotaan, että näemme jatkossakin kehruun merkeissä.

Rina kirjoitti...

Oli kivaa lammasmarkkinoilla. Toivottavasti näitä tulee lisää. Mä arvasin, että kun kotiin pääset niin värttinällä kehruu sujuu. :)

Karoliina kirjoitti...

Rakastuin täysin Majacraftiisi, joten nyt huokailen samanlaisen perään. Ehkä joskus tulevaisuudessa täälläkin asuu sellainen :)

Lähetä kommentti