29.6.09

Doh!

Teinpä tällaista lankaa rukilla. Työläs kaapelikierre, käsin nypittyä, pestyä, karstattua, värjättyä suomalaista villaa turkoosina ja harmaana, mukana ohutta tummansinistä italialaista nailonvillaa (kirpparilöytö). Olin oikein tyytyväinen aikaansaannokseeni, sen hienostuneeseen väriin erityisesti. Kunnes näytin lankaa eilen meidän takapihalla kokoontuneille Kipakoille. Katja, tämä lankakauppias, totesi että hänelle langasta tulee mieleen 70-luvun miesten pitkät kalsarit. Ja totta tosiaan, sama vähemmän viehättävä väriyhdistelmähän se siinä. Nyt se ajatus ei lähde päästä millään. Ja inhoan tuota lankaa. Tiedän että Katja ei tarkoittanut sitä millään pahalla, mistäs toinen voi arvata minkälaiset antipatiat toisella voi 70-luvun pitkiin alushousuihin liittyä ;) "Hyvon yllä hyv' on olla." Tai en minä muista, oliko ne siihen aikaan jo nansot vai blackhorset. Yäk kumminkin.

Onneksi - onneksi! - tapaaminen oli muuten oikein onnistunut ja virkistävä. Meillä Kipakoilla on taas kaikkea kivaa tulossa syksyllä *hykertelee*

It's funny how one word can change everything. I spun this cable yarn last week and spent quite some time on it, starting from raw wool and dyeing the turquoise fibres myself. Our knitters' group Kipakat was meeting at our house yesterday, and I showed the yarn to them. Quite proud, since I was particularly happy with the subtle colour which I thought was very chic. And then Katja remarked that the colour reminded her of men's long underwear of the seventies. And she was right! Those horrible, ugly things that my dad and elder brothers used to wear, totally disgusting! Now I can't think of anything else when I look at the yarn. Yack. BUT. Meeting the Kipakat knitters is always most fun. We're cooking up some really cool projects for the autumn.

5 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

hmmh, vaikka olen 70-luvulla syntynyt, ei mulle tule tuollaista mielikuvaa... minusta se näyttää oikein hyvän väriseltä. Anna hautua hetken, eiköhän se ala miellyttää silmää :)

pirle kirjoitti...

Yhdistelepä jonkin muun yksivärisen kanssa. Vaikka tumma, ehkä ihan musta pohja, jossa yksittäisiä, kauniin siniturkooseja kukkia, pyörylöitä, neliöitä, soikioita, lehdyköitä... Kyllä sinä keksit. Tuo AnneM:n haudutusajatus on ihan hyvä.

milliini kirjoitti...

Elä näytä sille Katjalle mitään. :) Minunkin hieno "turkis"lanka (josta sanottiin jossain että se on pehmeämpää kuin kissan turkki, joka on ihan valetta) oli karmeaa kasarilankaa, mut ei voi mitään, tein sen turkin valmiiksi silti (vaikka vähän välillä puistatti).

Pirkko kirjoitti...

Kiitos vain kannustuksesta ja hyvistä ideoista. Ei voi mitään, kalsarilanka mikä kalsarilanka. Yritän myydä sen markkinoilla. Halvalla. Väkisin.

milliini: Taidatpa olla oikeassa :D Se sun karvalankatakki tosiaan kannatti tehdä. Sopii sinulle täydellisesti!

Jaana Ojala kirjoitti...

Kaunista lankaa oli Pirkko! Minulle tuli enemmän tuosta meren ranta mieleen, kuin mikään muu. Siinä oli jotain Itämerellistä kallioisine saarineen. Jos haluat lankasi myydä niin minä enemmän kuin mielelläni ostan sen sinulta!

Lähetä kommentti