22.11.09

Se punainen


Ei ollut vapaaehtoisia, joten takapihan Tuija sai avustaa. Tästähän tuli monipuolinen loimi, 180 cm pitkä ja 60 leveä, 180 g keveä, käy shaaliksi ja kaulahuiviksi tai kauluriksi, pysyy myös ponchonmallisena lämmikkeenä kreppimäisen olomuotonsa ansiosta.Aika yksitoikkoista virkattavaa, pelkkiä ketjusilmukoita ja pylväitä. Tein reunoihin edes vähän kiinteitäsilmukoita mausteeksi. Hapsutkin oli mielessä, Elegant-langasta, mutta ne eivät sitten oikein sopineetkaan. Huivi on siitä hauska, että voi aina päälle vetäessään päättää, näkyykö värikkäämpi raitapuoli vai hitusen hillitympi ruudullinen (nurja) puoli.

No volunteers for photo shooting, so I used Mme Thuja instead. The red shawl is lightweight and surprisingly versatile, it can be used as a scarf or cowl, or even like a poncho. The crepe-like fabric stays well in place on my shoulders. Crocheting this was pretty boring, 180 x 60 cm (6 x 2 foot) of mere chain stitches and trebles, so I added a dc edging in silk yarn. I tried fringes, too, but they did not look good. The simpler the better. The front has stripes and the back is plaid and more subdued in colour. You can wear it both ways, depending on your mood.

6 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Luulin ensin kuvien perusteella, että saalisi on kangaspuissa kudottu. Ovela virkkaustekniikka, kun puoletkin ovat hauskasti erilaiset :)

kerttu kirjoitti...

Minuakin ihastutti tämä kudotun näköinen pinta. Onko tämä joku vaikea tekniikka vai voiko sen oppia illassa/viikossa/kuukaudessa?

Pirkko kirjoitti...

Kahdessa tunnissa tekee pienen pyyhkeen.
Nimimerkki Kokemusta on

Leena kirjoitti...

Kyllä sen nyt isosta kuvasta virkatuksi näki. ihastuttava.

Leena kirjoitti...

Harmittaa tuo bloggerin päällekäynti, kokeilen nyt vaa, että tulisko näin sinulle tiedoksi kuka Leena olen. Tulee, hip hurraa, joten minun pitää näin käyttäytyä muissakin blogeissa.

Lettu kirjoitti...

Huisin upea :)

Lähetä kommentti