8.12.10

Ardelaine

Ardelaine on ranskalainen osuuskunta, joka on ollut toiminnassa 1980-luvulta lähtien. Ostivat vanhan, hylätyn kehräämön ja alkoivat pyörittää sitä siinä uskossa, että luonnonmukaisilla, myrkyttömillä lähivilloilla ja villanjalostusmenetelmillä on vielä tilaa nykymaailmassa. Kehräämön ohessa on myös museo, jotta vanhat opit ja konstit eivät unohtuisi. Tässä ranskankielinen video: lampaita, värttinöitä, historiallisia rukkeja ja villankäsittelyä. Animoitu miniatyyrikylä kehrääjineen ja neulojineen on viehättävän vanhanaikainen.Voi pahus, niillä on verkkokauppakin: morsingolla värjättyjä trikoopaitoja, villatäytteisiä täkkejä ja patjoja sekä ihananvärisiä villalankoja. Vain ranskaksi tosin, mutta äkkiäkös Google kääntää.

3 kommenttia:

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Olipas kiva nähdä :) Rauhallista joulunodotusta!

villapiika kirjoitti...

Samat sanat! Ja voi että, olipas täällä kovasti kaikkea kivaa. Täytyy oikein syventyä rauhassa lukemaan joku päivä - olenkohan käynyt täällä sitten viime kesän. Ja nelepläähkin on tilapäisesti väistynyt, kun päätin, että onhan niiden muksujen edes yhdet sukat talveksi saatava... :-)

Pirkko kirjoitti...

Joo, tuli sellainen olo, että paljon useammin pitäisi nähdä. Se tekisi hyvää! Kiva, villapiika, että ryhdyit tehtailemaan sukkia. Minä jo kaivoin kaikki seiskaveikat esiin ja ajattelin, että teen muutamat sukat tytöille, mutta mulla ei ole mitään oikein kivoja värejä. Ja sitten se innostus jo menikin. Taidan olla loman tarpeessa :)

Lähetä kommentti