25.1.11

Tweed

Näin kaupungilla baskerin, joka oli valehtelematta läpimitaltaan lähes yhtä suuri kuin edellisessä postauksessa esittelemäni nahkapallin päällinen :o Raidallinen, kaikissa sateenkaaren väreissä. Ja tyttö, jonka päässä (ja selässä!) baskeri keikkui oli minua parikymmentä senttiä lyhyempi. Siinäpä taas vinkki lankavarastojen tuhoamiseen.

Tänään esittelen vain pienet sukat, langankulutus vaatimattomat 88 grammaa. Tweed-pinta on saatu aikaan karstaamalla yhteen villatopsien jämiä: oranssia shetlanninlammasta, ruskeaa corriedalea, punaista silkkiä, mitä lie. Valkoiset pilkut ovat sillaa, jonka sain näköjään jo kolme vuotta sitten Sirkalta. Aika tavaran kaupitsee, kuten ex-avopilla oli tapana toistella. Näissä sukissa eivät jalat hikoile, mutta pysyvät takuulla lämpiminä.

Hauska yhteensattuma muuten, että sillan valmistaja, Säteri Oy, aloitti tässä kuussa jälleen toimintansa Valkeakoskella. Valmistavat tekstiili- ja palonsuojakuituja.

2 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Mukavan näköistä, houkuttavaa neulepintaa ja noin mielenkiintoisista aineksista!
Hyvä uutinen tuo tieto Valkeakoskelta; pääsin joskus 1970-luvulla käymään tehtaalla katsomaan viskoosikuidun valmistusta.

Sirkka kirjoitti...

Kauniit on sukat, olisipa kiva tietää myöhemmin miten sukat kestivät käytössä? Joskus on manattu että 'silla söi villaa'

Lähetä kommentti