28.1.12

Hattara :: Candyfloss


Tammikuun langankulutus on yli 1,2 kiloa! Vaikka olen sairastellut ja ollut useamman päivän neulomattakin. Yksi keino kuluttaa lankaa nopeasti on suurilla puikoilla tehdyt pikaneuleet kuten tämä pinkki hattaraunelma. Lankana Novitan Sylvia (villaa, silkkiä) ja 7 millin puikot. Tein suurin piirtein Kipakat-kalenterin Vaahtokarkki-ohjeen mukaan contiguous-metodilla, mutta väljemmän kauluksen ja hihat ja erilaiset pitsiresorit. Lankaa puseroon meni 600 grammaa.

Tavoitteena oli pehmeä ja lämmin oloasu, ja sellainen tästä tulikin. Novitalle iso miinus siitä, että yksi lankakeristä oli huomattavasti ohuempaa ja tiukkakierteisempää laatua kuin muut. Tällaisessa ylhäältä alaspäin neulottavassa puserossa en älynnyt sitä ajoissa, sillä pusero on todella nopea neulottava. Huomasin asian vasta, kun olin päätellyt helman enkä millään viitsinyt enää purkaa ja vaihtaa lankaa, vaikka olin ostanut sitä reilusti. Mitäs läksit, sanotte. Aion kyllä valittaa valmistajalle tästä.


It's freezing cold outside but I'm warm and cozy inside the house in this pink candyfloss sweater. The pattern is basically Vaahtokarkki from the Kipakat Calendar 2012, with a bigger collar and sleeves and a different lace stitch for the ribbings.


What bugs me afterwards, is that one ball of the Novita Sylvia yarn (wool & silk) was thinner and had a tighter twist than the rest of the lot. Since I was having such a blast knitting the sweater top down, I noticed the thinner part in the body of the garment only after I had bound off the hem. Oh well, I'm only going to wear this at home, so it isn't really a big deal. But still, I'm going to write and tell them about it.


And, btw, I have knitted more than 1.2 kilos of yarn this month!

7 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Näyttää ihanan pehmoiselta! Olen miettinyt, pitäisikö tuota lankaa ostaa (sen silkin takia).

Leena kirjoitti...

Vielä enemmän vaahtokarkkimainen kuin valkea pusero kalenterissa, jota nyt olen useamman viikon katsellut. Hyvä malli, olen miettinyt että tekisinkö. Hyvin näyttää käyvän hieman isommallekin.
Minulle on käynyt Novitan langan kanssa samalla tavalla. Lanka oli paksumpaa ja kun tarkistin asian, niin tuossa kerässä oli yksi säie liikaa. Tein reklamaation ja minulle lähettiin pari kerää haluamaani lankaa korvaukseksi ja ystävällinen valituskirje. Ei tuollaista epätasaisuutta laadussa saisi olla, asiaa kun ei yleensä ajoissa huomaa.

Anonyymi kirjoitti...

Your sweater looks really cozy! I wish I've been as efficient at knitting this month.. Maybe when the holidays are over.. :)

Pirkko kirjoitti...

Ingi: Lanka on pehmeätä ja lämmintä, mutta nyppyyntyminen on kyllä aika hurjaa. Ja tosiaan kannattaa tutkia niitä keriä, ettei käy niin kuin minulle ja saa "maanantaikerän" mukaansa.

Leena: Ohjeessahan on joitakin vinkkejä mallin mukauttamiseen muuhunkin kuin S-kokoon. Kyllä sen uskaltaa tehdä, jos on yhtään kokemusta neulomisesta ja osaa vähän soveltaa. Tärkeintä taitaa olla, että olkapäistä tekee just eikä melkein sopivat, ei liian leveät. Itselleni ei korkea piippukaulus olisi sopinut yhtään, mutta tuollainen leveä ja löysempi on oikein pukeva omasta mielestäni. Mua kyllä harmittaa että sorruin ostamaan Novitaa, pitkästä aikaa. Nyt tulee taas pitkä tauko :D

kessainstitches: You're lucky it wasn't this cold when you visited this part of the world! Hope you'll find your knitting mojo again. I'm looking forward to your superb creations :)

Näppi kirjoitti...

Ihana vaahtokarkki, nimensä veroinen!

Olympe o.ginieys@free.fr kirjoitti...

I love this sweater !!!! But i don't speak finnish... I hope you could make an english pattern !!!! I discovered with Ravelry and i think that an english pattern could like to many people !!

Pirkko kirjoitti...

Olympe: Thanks for the compliment, this sweater is still my favourite because of the nice fit and very soft yarn :) The contiguous method used for this sweater is really simple. You can find several patterns in English (maybe even in French?, I haven't checked) on Ravelry, some of them are free as well. Just type "Contiguous" in the pattern search. You'll find many useful tips in the Contiguous group on Ravelry.

Lähetä kommentti