11.3.06

Kiri

Kiri made of handspun Estonian pencil roving

Tällä viikolla kokeilin, onko mahdollista kehrätä ohutta virolaista hahtuvaa ja tehdä siitä jotain koossa pysyvää, esimerkiksi huivi. Malliksi valitsin pitkän pohdiskelun jälkeen Kirin (pdf). Se on helppo neuloa vaikka tv:tä katsellessa. Ihan hyvä tuli. Lankaa tähän meni noin 90 grammaa.

Alku vaikutti hankalalle. Tummansininen lanka oli tosi ohutta, jostakin kohtaa vain muutama kuitu. Vaaleammat kohdat puolestaan olivat paljon paksumman tuntuisia. Tumma lanka tuntuu ja näyttää sitä paitsi aivan mohairilta.

Annoin langalle shokkikäsittelyn kehruun jälkeen, sillä ajattelin, että jos sen huovuttaa hieman, niin se kestää paremmin. Pesu lämpimässä vedessä ja kylmä huuhtelu päälle. Sitten kuuma huuhtelu ja taas kylmää. Hahtuvakiekon painoksi oli muuten merkitty 130 g. Pesussa siitä lähti aivan hirveästi likaa, vesi oli aivan ruskeaa. Kuivuttuaan lanka painoi 100 g, joten rasvaa ja muuta likaa oli kai se kolmannes.


Virosta ostin myös tämän hahtuvan. Siitä en taida tehdä ainakaan samanlaista huivia, vaan jotain, mikä minulle tuli mieleen tästä Mielityn tekemästä virkatusta huivista ja näistä japanilaisen Muun lumihiutaleista.

Another cheese of roving. This will become a different scarf. Just wait and see.


Ja vielä kuva lumesta ja Kiristä, joka on yhtä kevyt kuin lumihiutaleet.

Kiri, light as the snow

8 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Olen sanaton - upea! Olen tässä puolisen vuotta haaveillut kangaspuista, mutta pikkuhiljaa hiipii mieleen, että miksei saman tien alottaa alusta, kehräämisestä? Rukkikin olisi mamman kellarissa (en tiedä toimiiko)...

juuli kirjoitti...

Mahtava huivi! En ole koskaan ajatellut kehrätä hahtuvalangasta, vaan teen kaiken pitkän kaavan mukaan, käsikarstoista alkaen. Mutta loogistahan hahtuvan käyttö on, ja langasta tulee taatusti tasaisempaa, ainakin kuvan perusteella aivan ihanaa!

Mielitty kirjoitti...

Ooh, iiihana! Olet kyllä todella taitava kehräämään, hauskaa kuinka kehitys näkyy blogissasi.

Ai niin, viime postauksesi t-paidasta. Näin ennen joulua noita Käsityömuseossa ja olen sen jälkeen miettinyt, että pitäisi itse painaa joku statement-paita.;)

joko kirjoitti...

upean värinen!

Pirkko kirjoitti...

Kiitoksia kehuista, se lämmittää :) Kaikki vaan kehräämään, se on minun julistukseni! Ja menkää katsomaan Juulin blogia, siellä on upeita lankoja :D

päivi kirjoitti...

Aivan ihana lanka ja huivit!

Todella kaunista jälkeä! Tekee mieli alkaa itsekin virkkaamaan noita pitsiliinoja tuollaista huovutusliinaa varten.

thalie kirjoitti...

Your Kiri is beautiful !!! I like the yarn you use !

ankka kirjoitti...

Ihanaa pitsiä, tulin katselemaan ideoita blogeista, kun en tahdo löytää sopivaa irohioihini. Ehkä tätä voisin soveltaa.
Katsotaan.

Lähetä kommentti