22.4.07

Väristyksiä

Löysin kasvivärjääjien postituslistalta pari uutta värjäysblogia, jotka ovat todella tutustumisen arvoisia värjäyksestä kiinnostuneille: Riihivilla ja Coloria. Jälkimmäisen tekijä Päivi Hintsanen on tehnyt myös loistavan coloria.net-sivuston sekä mm. aikaisemmassa blogipostauksessa mainitsemani verkkonäyttelyn webbisivut. Päivin blogia lukiessa minulta vierähti tunti jos toinenkin.

I came across two Finnish blogs that deal with natural dyeing and that I'd like to share with you:
Riihivilla, Dyeing with natural dyes (as the name indicates, the blog is written in English, too) and Coloria (in Finnish only, unfortunately, for this blog is a mine of information).

Oli myös hauska yhteensattuma, että Päivi kerää vanhoja värjäysaiheisia kirjoja ja artikkeleita, jotka hän aikoo tulevaisuudessa julkaista netissä. Löysin kevättalvella kirjastosta yhden 1800-luvun värjäysaiheisen kirjan ja kun se omasta mielestäni oli aika hyvä ja huvittavakin ja sitä paitsi hyvin ohut kirja, päätin naputella sen Wordillä nykyihmisen tajuamaan muotoon. Teksti oli nimittäin fraktuuraa, ja aika harva taitaa enää osata sitä lukea. Ajattelin sitten joskus laittaa sen blogiini, koskapa kirjan tekijä oli jo aikaa sitten painunut manan majoille ja tekijänoikeudet rauenneet. Mutta Colorian löydettyäni teinkin Päivin kanssa diilin. Hän kun hallitsee webbitoimittamisen huomattavasti paremmin, niin hän saakin julkaista tuon kirjan. Seuratkaa siis coloria-blogia, jos vanhat värjäysohjeet kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti