1.10.06

Kirpparilla

Eilen olimme kirpputorilla myymässä tarpeetonta roinaa. Elämäni ensimmäinen kerta kirpparimyyjänä muuten. Varsinkin tytön vanhat vaatteet kävivät kaupaksi, muu tavara ei niinkään, vaikka hintapyynnöt olivat varsin kohtuulliset. Laitoin kokeeksi myyntiin muutaman kehräämäni villavyyhdin ja käsinkehrätyistä ja -värjätyistä langoista neulomiani pipoja ja kaulahuiveja. Yksi siveltimellä värjätty kaulahuivi meni kaupaksi, sekin kovin halvalla. Lankavyyhtejä kyllä hiplattiin ja ihasteltiin, mutta ketään himoneulojia ei ollut asiakkaana - eivät ainakaan paljastaneet olevansa.

Oranssia ja moniväristä ohutta silkkivillaa oli mm. tarjolla huivilangoiksi (vyyhdeissä n. 400 metriä oranssia ja 550 metriä kirjavaa yksisäikeistä lankaa). Molempiin maalasin villan pensselillä. Varsinkin tuo pastellisävyinen oli maalattuna villalevynä makean värinen, aivan kuin akvarellityö. Alla kuvassa molemmat villat topsina sekä vähän punaista mohairia ja silkkiä.Kehrätessä värit sekoittuvat toisiinsa, ja värit pehmenevät ja laimenevat. Vyyhtikuvassa näkyvät värit luonnollisempana. Vyyhdintekotekniikkaa täytynee vielä harjoitella, samoin silkkivillan kehruuta, sillä tuo pastellisävyinen lanka on kovin löyhäkierteistä. Sitten oli vielä tarjolla luonnonvalkoista ja luonnonmustaa kerrattua lankaa. Niistä tuli yhdeltä asiakkaalta se kommentti, jonka odotinkin joskus kuulevani: "Äidille olisin voinut ostaa, mutta ei se varmaan tällaisesta tykkää, kun tämä on niin epätasaista." Itse pidän juuri epätasaisesta, käsinkehrätyn näköisestä langasta. Tasaisesti kehrättyä lankaa on kaupat pullollaan. Mutta makuasioista ei voi oikein kiistellä. Enpä ole omalle äidillenikään lankojani tarjonnut neulottavaksi.

Hier nous étions au marché aux puces et j'ai essayé de vendre mes fils et articles tricotés pour la première fois. Nous avons pu vendre pas mal de vêtements d'enfants mais pas beaucoup de mes produits artisanaux. Je n'ai vendu qu'un châle tricoté et peint à la main dont les couleurs ne me plaisait pas. Et je l'ai vendu pas chère, ce que je regrette déjà. Dans les photos, du fil laine&soie que j'ai teint et filé moi-même.

Yesterday we were at the flea market where I tried to sell my hand-dyed and handspun yarns and knitwear for the first time. Not much success. The only thing I could sell was a handknit and hand-painted scarf. And I sold it cheap of which I'm not very proud now. The only thing that people bought was old children's clothes. In the pics, some hand-dyed and handspun silk and wool blend yarns as well as some orange mohair and silk top that is still waiting to be drafted and spun.

11 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Missä hinnassa olet vyyhtiä sitten pitänyt? Minua kyllä kiinnostaisi kehräämäsi lanka.

Anne kirjoitti...

minä ainakin oisin ostanut vyyhdin,tosi nättiä=)

juuli kirjoitti...

Kauniita lankoja! Itsekin värjäsin hiljattain topsia vesiväritekniikalla, enkä voi malttaa että pääsisin kehräämään! Ja sitten neulomaan värejä yhteen.
No, kaikki ei ymmärrä hyvän päälle. Olen minäkin yrittänyt myydä kehruitani, muta puitteitten pitää olla oikeat.

juuli kirjoitti...

Kauniita lankoja! Itsekin värjäsin hiljattain topsia vesiväritekniikalla, enkä voi malttaa että pääsisin kehräämään! Ja sitten neulomaan värejä yhteen.
No, kaikki ei ymmärrä hyvän päälle. Olen minäkin yrittänyt myydä kehruitani, mutta puitteitten pitää olla oikeat että kauppa käy. Kirppis on aina kirppis.

Rina kirjoitti...

Hyvin kaunista lankaa, jotenkin harmoniset värit. Mitä lammasta se on.

froukje kirjoitti...

Well I really think that the people on your market made a very big mistake: what a beutiful yarn! Why not sell it on your blog?

Nat et Pouchkine kirjoitti...

Bonjour !
Quelle bonne idée, ce blog à tricot écrit aussi en Français! c'est dépaysant au possible!
Ne te décourage pas pour la vente de tes travaux: je fais de l'aquarelle (et du tricot mais en débutante: je fais que du jacquard, pas d'autres fantaisies) et souvent j'expose sans rien vendre!
J'ai adoré la photo de la vache choux-fleur (un des post de cet été).

maijamirjami kirjoitti...

Ostaisin tosi mieluusti tuon pastellisävyisen, jos se ei ole jo mennyt! laita vaikka sähköpostia jenni(piste)osterman(a)suomi24(piste)fi, niin sovitaan hinnasta ja toimituksesta!

vattumato kirjoitti...

Tosi kauniita lankoja molemmat!!! Taisi olla vain väärä asiakaskunta kun eivät hyvän päälle tajunneet.

florence kirjoitti...

ho, il est magnifique ton écheveau, j'adore les couleurs et il a l'air si doux! bravo

Palaga kirjoitti...

Ihania lankoja ja vielä itse kehrättyä ja värjättyä. Onneksi en sattunut samalla kirpparille, olisi langaton lokakuu loppunut lyhyeen.

Lähetä kommentti