28.7.08

Aurinkovärjäystä

Käytiin anopin kanssa Iitissä väripäivillä. Näin elämäni ensimmäisen kerran aurinkovärjäystä livenä, ja heti piti kokeilla. Anopilla oli valmiiksi kangasväripigmenttejä, mutta ruiskuemulsio piti hankkia. Mikkelin Korunapin myyjä antoi asiantuntevia vinkkejä ja kehotti aloittamaan pienestä. Mutta mepä ei napilla pelata. Parisängyn lakanat tuntui tarpeelliselta projektilta, niinpä lakanaostoksille. Harjoittelumateriaaliksi ostimme muutaman pienemmän lakanan kirpparilta.

Harjoittelin lasten lakanalla. Kangas on jätetty ruohikkoon kuivumaan, rypistelty ja rutattu, kasvinlehtiä ja -osia aseteltu päälle ja lopuksi roiskittu sekaan muutama suolarae.


Seuraavaksi lakanan kimppuun. Heiluin pensselin kanssa kuin heinämies. Anoppi katseli arvoituksellisen näköisenä vieressä ja ilmoitti, että hänpä värjääkin jokin toinen kerta.


Kuivuttuaan satiinilakana näyttää tältä.

Mutaroiskeista tuli lakanan nurkkaan mielenkiintoinen kuvio.


Lakana nro 2. Syvemmät rypyt ja päällä kanaverkko.

Lakana nro 2 valmiina. Uskomattomia väriyhdistelmiä. Psykedeelisiä unia tiedossa. Vaikka näistä tulee kyllä käännettävä sängynpeitto eikä pussilakanat.

 
Aurinkovärjäyksen ohjeet löytyvät netistä, joten en kirjoita niitä tänne.
Muistutus itselle: Käytä suojakäsineitä! Peitä paljaat sääret ja jalat! Sauna syväpuhdistaa. 

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Mahtavia värejä! Jospas jonain päivänä, eli sinne teen-sitten-kun-on-aikaa jonon jatkoksi...

Tanja kirjoitti...

Olet kyllä monitaituri!

Jaana kirjoitti...

Aivan mahtavia fantasiamaisemia tai avaruuden tähtisumuja olet loihtinut! Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla joskus!

Tuula kirjoitti...

Ooh, nyt olet sinäkin hurahtanut aurinkovärjäykseen. Se on kyllä ihan parhautta ja olen sitä ahkerasti opettanut ja tyrkyttänyt kaikille. Tekniikalla saa niin upeita värejä ja kuvioita aikaseksi. Ja onnistuu muuten pimeässäkin ;)

Lähetä kommentti