5.5.10

Noro, 10 g

Mitä saa aikaan kymmenestä grammasta Noro- tai käsinkehrättyä ihkusukkalankaa? No vaikka tällaiset (tai, tarkemmin ajatellen, yhden näistä sillä 10 g riittää vain yhteen sukkaan):

What can you make out of 10 grams of Noro/your very own handspun sock yarn? For example, these (or, actually, just one of the socks; for two, you'll need 20 g):
 
Malli/Pattern: Two-Yarn Resoleable Socks 
(Favorite Socks: 25 Timeless Designs from Interweave)
Langat/Yarns: Novita Nalle (60 g),  Noro Silk Garden Sock Yarn 252 (20 g)
Puikot/Needles: 2.5 mm


Noh, vähän juksasin. Noroa taisi olla 20 grammaa per sukka, poistin harmaat pätkät välistä ja käytin vain värikkäämmät. Harmaista saa vielä toiset tällaiset sukat. Tytön kommentti: "Ehkä ihanimmat sukat ikinä!" Mieskin, joka ei paljon neulomuksiani kommentoi: "Nuo on oikeesti tosi kauniit." Ja miten käytännölliset! Kun pohja kuluu puhki, pohjaosan voi purkaa ja kutaista uuden tilalle. Muistan nähneeni vastaavanlaisen ohjeen jossakin vanhassa suomalaisessa käsityölehdessä. Täytyykin kaivaa se esiin ja tarkistaa, miten se eroaa tästä mallista.


Well, I cheated a little. In fact I had 20 grams of yarn per sock and used only the more colourful parts for these socks. From the grey bits, I can make another pair. These are really practical. When you get a hole in the sole, you simply rip and knit another one quite easily. I have seen a similar pattern in an old Finnish magazine one, I need to find it and check if the techniques differ.


10 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Loistava idea! Itsekin olen tuota ohjetta silmäillyt. Siskollani on paha tapa kävellä kantapäät puhki, joten tuo voisi olla hänelle sopiva sukkamalli.

Taina kirjoitti...

Ihan huiput!

Leena kirjoitti...

Todella loistavat. Ei vaan se, että voi pohjan neuloa uudelleen, niin minusta jo eka vaiheessa voi pohjaan laittaa kulutusta kestävää lankaa ja päälle jotain ihanaa, josta koskaan ei voisi nopean reikiintymisen takia neuloa sukkia. Mallissa ei näytä olevan linkkiä, joten taitaa olla kirja, mutta voihan tuollaiset neuloa jo pelkästään selkeän kuvasi pohjalta.

pirle kirjoitti...

Kiitos taas vinkistä! Menin ja tilasin tuon sukkakirjan, ihan kuten kehruukirjankin kun sitä joskus kehuit! Olisi mallin varmaan saanut junailtua kuvasta kuten Leena varmaan osaakin, mutta minä kaipaan selkeää ohjetta...

Tiina kirjoitti...

Oppista, aina sitä huomaa, ettei hyllyssä olevia kirjoja olekaan tutkinut niin tarkasti ;-) Kaunis toteutus ja loistava idea jämälankailuun!

upa kirjoitti...

Onpa kauniit sukat!

Pirkko kirjoitti...

Leena: Hyvä huomio! Vahvikelanka on helppo neuloa pohjaan, kun se neulotaan erikseen. Ja tämä ohje on otettu tosiaan kirjasta, joka on mainittu sulkeissa ohjeen nimen jälkeen.

Maarit kirjoitti...

Hienot sukat! Itekki olen tuota ohjetta katsonut, että miehen työsukat kannattaisi tehdä noin. Ne kun kuulemma kuuluu juuri kantapäästä tai pohjasta muuten vaan... Yhdenlainen ohje tuollaisille sukille löytyy ainakin Ullasta Mummojemme neuleet-osiosta "suurperheen sukat" nimellä. Ohjeen kirjoittanut Laura Uusitalo. En osaa sitä tähän linkittää, mutta googlettamalla löytyy.

Pirkko kirjoitti...

Maarit: Kiitos vinkistä! Linkittämäsi ohje taitaa olla juurikin samanlainen kuin se vanha ohje, jonka olen jossain 40-luvun lehdessä nähnyt. Siinä ommeltiin lopuksi sivusaumat, mutta tässä käyttämässäni ohjeessa ei tarvita neulaa.

le chat qui coud kirjoitti...

Elles sont supers! je me bat avec mes aiguilles pour en tricoter une paire hihi

Lähetä kommentti