9.5.10

Virus

Niin se iski sitten minuunkin. Norovirus. Onneksi ei se yrjötauti, joka vaarantaisi Kipakoiden ensi viikonlopun neuleretriitin, vaan neuleblogeissa ajoittain riehuva variantti. Lähiseudulle nimittäin putkahti tällä viikolla uusi lankaliike Aava (varoitus: linkki verkkokauppaan!) enkä päässyt Noro-hyllyn ohi ostamatta, vaikka sukkalankaa oli tarjolla vasta tasan kaksi väriä. Tekeillä on virkattu riepu, josta pitäisi tulla jakku. Mielellään elegantissimo.


Takakappale on valmis. Siihen meni kokeeksi ostamani 200 grammaa lankaa eli vajaa puoli kiloa luultavasti riittää koko jakkuun. Tapani mukaan teen tätä taas ihan mutufiiliksellä. En ole vielä varma, miten teen kauluksen. Ideoita? Speksit ovat aika epämääräiset. Mutta olen sentään piirtänyt summittaisen kaavan! Ja laskenut kavennukset!Jakusta oli tarkoitus tehdä käännettävä, mutta kääntöpuoli ei minusta näytäkään hyvältä. Siinä erottuvat nuo turkoosit raidat turhan selvästi.

Päällä takakappale näyttää ihan lupaavalta, ainakin omasta mielestäni.

More Noro. I got hit by the famous virus, damn it! To my great surprise and delight, a new LYS opened this week just a couple of miles from my home and I couldn't get past the Noro shelf without buying some Noro Kureyon sock yarn. I'm crocheting an A-line jacket with dropped shoulders without any specific pattern. I drew a schema, though, to design the decreases. I have no clue yet how to make the front pieces: a deep V neck, a round neck, a shawl collar or what? Any ideas? The jacket was meant to be reversible but I am not sure if I like the backside of my crochet (3rd pic); the turquoise stripes show too clearly, I think.

5 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Sitä minä vaan, että miten siitä tuollaista ruudullista tulee? Isontelin kuvia, mutta aivan varmaksi en saanut miten virkkaat. Pylväitäkö?
Virus tartunta tietysti voi olla pahanlainen, mutta joskus se on kumminkin hyvä ottaa vastaan.

Pirkko kirjoitti...

Sama tekniikka kuin täällä aikaisemmin esittelemissäni virkatuissa pyyhkeissä ja huiveissa. Kipakat-kalenterista löytyy ohje tuohon tekniikkaan :)

kerttu kirjoitti...

Vaikuttaa lupaavalta ja näyttää mahtavalta tuo pinta!

Jokke kirjoitti...

Kaavat? Kaavat? Virkkaukseen? Liian säännöllistä ;)

Pirkko kirjoitti...

Minä en ookaan Jokkemaan asukki ;) Jakusta on tulossa ihan tylsä ja tavallinen. Mutta väreiltään ainakin taidokas. Kun langat maksaa yli seitsemän kymppiä, niin en rohkene säveltää. Kertaamatonta lankaa ei ole kiva purkaa, kokeiltu on jo.

Lähetä kommentti