23.4.06

Keeppi :: Semi-circular shawl


Kun jossakin ohjeessa sanotaan, että sen voi tehdä hahtuvasta, niin minähän kokeilen heti. Ohjeen tähän keeppiin eli puoliympyrän muotoiseen shaaliin löysin ruotsalaisesta Barbros stickning -blogista. Tack, Barbro!

Tein keepin Pirtin Kehräämön hahtuvasta, jota minulla sattui olemaan kotona. Muutin mallia siten, että lisäsin kiilojen väliin aina kuusi kerrosta ainaoikeaa, koska epäilin, ettei yksi kiekko muuten riitä keeppiin. Kotimainen hahtuva on paksumpaa kuin virolainen, josta tuo ohjeen neule on tehty. Eikä se ihan riittänytkään, vaan pitää odottaa seuraavaa Mikkelin-reissua, että voin ostaa lisää hahtuvaa.

Hahtuva ei ehkä ole kaikista paras materiaali koiratalouteen, eikä kissatalouteenkaan, sillä se ei oikein kestä eläinten kynsiä. Mutta en tiedä mitään kevyempää ja lämpimämpää. Eikä sitä missään nimessä saa huovuttaa!

Ruotsalaisten blogien listalla (Svenska stickringen) on muuten niin monta muutakin herkkua, että helposti vierähtää tovi jos toinenkin niitä tutkiessa.

Lately, I've been knitting this capelet or semi-circular shawl out of unspun roving from Pirtin Kehräämö. You can find the instructions in English in Barbro's blog. It's not perhaps the most appropriate material for a household with dogs, but I cannot resist the softness, lightness and warmness of this material. And I ran out of yarn. Damn! I need to wait until we go to Mikkeli to get some more roving.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

WOW, den är snygg!

Barbro

Anonyymi kirjoitti...

kerrankin ei tullut ponnahdusikkunaa :) oletko poistanut jotain linkkejä esim.?

eusu kirjoitti...

IHANA!!! Eipä tuosta juuri muuta voi sanoa, mutta pakko sanoa se ainakin:))

KirsiÄr kirjoitti...

Onpa tyylikäs. Miten mahtaa hahtuva kestää?

Pirkko kirjoitti...

Kirsi: Olen testannut sitä nyt keskeneräisenä parina iltana, ja hyvin on lämmittänyt. Ei sen kestossakaan pitäisi neuleena olla mitään ongelmia. Nyppyyntyy varmaankin. Ja koirien kynsiä on pitänyt väistellä, kun koirulaiset aina iltaisin pyrkivät syliin :D

gelincikler(gülay) kirjoitti...

elinize sağlık çok güzel olmuş:)))

Lähetä kommentti