19.4.06

Pääsiäismaininkeja

- Mitä teit pääsiäisenä? Kävittekö jossain hiihtelemässä?
- Ei. Kehräsin. Pajuja kuorin.

Tästä lankahulluudesta on näköjään tullut jo elämäntapa. Olimme pääsiäisenä anopin luona Itä-Suomessa. Työleiriähän se tarkoitti - jälleen kerran. Anoppi, joka ei ole vuosissa kovin paljon minua vanhempi, on näitä vanhan kansan ihmisiä, joiden mielestä joutilaisuus on kaiken pahan alku ja juuri. Niinpä kehräilin koko pääsiäisen hänen lankavarastojaan uusiksi. Varmaan kaksi kiloa tuli kehrättyä, tai ennemminkin kerrattua lankaa. Säie itsekehrättyä valkoista villaa teki ihmeitä anopin ohuille kasvivärjätyille ja muillekin langoille (alla kuvassa vain osa langoista). Pajunkuoret irtoavat nyt parhaiten ja niitä tarvitaan, että anoppi saa värjättyä uusia lankoja. Pajunkuorissa on mm. tanniinia, joka käy puretteeksi puuvillalangoille.

Jätin langat sinne. Anoppi saa keksiä, mitä noista langoista tekee. Onpahan ainakin vaihtelua ainaiseen sukankutomiseen.

Anoppi oli muuten tehnyt pari kaunista puseroakin sukan kutomisen lomassa. Koko 38 eli liian pieniä minulle, valitettavasti. Näistä anoppi voisi luopua sopuhintaan. Ota yhteyttä sähköpostitse minuun (klikkaa lehmän pää ja sieltä sähköpostiosoite), jos kiinnostaa.

Hennon vaaleansininen, Emotuotannon väreillä itse värjätty neule 100-prosenttista puuvillalankaa. Kaula-aukossa nirkkoreuna. Etukappaleen neulos "omasta päästä", hihat ja takakappale kuvassa näkyvää joustinneuletta. Neuleeseen kuuluu kapea, kirjavilla pienillä helmillä koristeltu huivi samaa lankaa.
Pitsisomisteinen neulepusero sienillä värjättyä bourrette-silkkilankaa. Kaula-aukossa, helmassa ja hihansuissa nirkkoreuna. Hyvin kaunis, syvä punertavan ruskea väri, jossa pientä epätasaisuutta, kuten käsinvärjättyyn kuuluukin. Malli tässäkin anopin itse kehittelemä.

MYYTY!

2 kommenttia:

Jeanne-Marie kirjoitti...

Je ne comprend rien au finois ! tous ces beaux fils c'est toi qui les as filés ?

juuli kirjoitti...

Kylläpä kertaaminen valkoisella langalla tekikin ne ihmeellisen houkuttelevan näköisiksi. En ole vielä kerrannut - onko hankalaa?

Lähetä kommentti