21.7.05

Kesäneuleita

Kesäisiinkin neuleisiin hyödynsin vanhoja lankavarastoja. Tämä pusero on tehty ikivanhasta (oliskohan 80-luvun?) Safari-nimisestä puuvillaviskoosilangasta. Se on mielettömän mukava päällä. Malli on tuoreehkosta Moda-lehdestä (en muista numeroa, kun lainailen niitä paikallisesta kirjastosta enkä ole pitänyt neulepäiväkirjaa). Kaula-aukko onnistui noin kolmannella yrittämällä, aivan oman pään mukaan tehdyllä mallilla.

Cotton and viscose jumper (knitted this summer)
Pull en coton et viscose tricoté cet été

Samaa ohjetta mukaillen tein vielä toisenkin puseron. Se on Englannista tilattua silkkipellavalankaa ja myös erittäin kiva päällä. Virkkasin rintamukseen loppulangoista pari kukkasta.

Jumper in silk and linen
Pull en lin et soie

Kesällä tuli tehtyä myös elämäni ensimmäinen vapaalankahuovutuskokeilu. Se onnistui todella hyvin.
My first freeform felting experiment
Mon premier essai au feutrage "libre"

Mulla ei ollut tätä tehdessä mielessä mitään mallia, asettelin vain hahtuvia lakanan päälle siten kuin hyvältä tuntui. Luulin luovani jotakin todella omintakeista, mutta kun myöhemmin tutkin, mitä aiheesta löytyy netistä, niin törmäsin tähän. Eihän se nyt ihan samanlainen ole, mutta, totta tosiaan, olin surffaillut tuon linkin läpi joskus kuukausia aikaisemmin. Se siitä omintakeisuudesta. Olisin voinut vaikka vannoa, etten kopsannut ideaa mistään. Käsitöiden kanssa tekijänoikeudet ovat kyllä tosiaan kinkkinen juttu...

1 kommentti:

Pirkko kirjoitti...

Tämä huivi meni sitten synttärilahjaksi. Pitäisköhän yrittää tehdä toinen samanlainen...epäilen vähän, ettei onnistu.

Lähetä kommentti