8.10.05

Arkiston aarteita

Tunnistatko itsesi tästä kansikuvasta?
Tässä talossa on ihan selvästi asunut ennen meitä käsityöihminen. Varastoon on jäänyt joitakin hänen lehtiään, vanhimmat taitavat olla 50-luvun puolelta. On Ahkeraliisaa, Eevaneuletta, Virkkaus- & neulekirjaa, Neulo & virkkaa -lehteä. Jotkin noista tuovat minullekin mieleen oman käsityöharrastuksen alkuvaiheet. Eevaneuleessa oli muuten hyödyllinen lankaluettelo, jonka avulla saattoi helposti löytää korvaavan langan neuleohjeessa mainitulle langalle.

Tässä joitakin poimintoja. Vuoden 1963 lehdessä mallisto on nimetty sienien mukaan. On Nurminahikka-neuletakki naiselle (koukuttu!) , Mustarousku-pitsijakku, Mörsky-pusero pojalle ja Kuusilahokka-neulepusero miehelle (heh). Ohessa Karvarousku-neule naiselle. Tuo kaulus on tullut sittemmin uudestaan muotiin (montakohan kertaa?).

Rondo oli lankamerkkinä kova sana, ja mies oli varmaan mielissään, kun sai itse virkatun solmion.Tässä vielä pieni hattukavalkadi.

6 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Multakin löytyy tuo sama sienimalliston sisältävä lehti! Just loppukesästä selailin sitä pientä vintti-inventaariota tehdessäni ja naureskelin noille nimille.

Ziina kirjoitti...

onpas herttaisia malleja, itsekin keräilen 70-luvun ohjeita.

Carita kirjoitti...

Voi miten nostalgisia malleja !

laura kirjoitti...

Vau, mitä hattuohjeita!

AnneV kirjoitti...

Auh! Mä ottaisin kirkuen noi kengät!

Mielitty kirjoitti...

Tutun oloisia lehtiä, äitini kun on ihmistyyppiä "en-heitä-ikinä-pois-mitään" ja häneltä löytyy neulelehtiä 50-luvulta lähtien. Vanhoissa neulelehdissä on minun mielestäni ihania malleja, mutta langan ohuus (tyyliin 35s./10cm) kauhistuttaa.

Itsekin olen kiinnittänyt huomiota juuri noihin neulemallien nimiin, ne ovat kovin herttaisia. ;)

Lähetä kommentti