7.10.05

Nimipäivä :: Ste Brigitte

Nämä tulivat tänä aamuna postissa. Ihana nimipäivälahja! Hyvän saa, kun itse tilaa.

The postman brought me these this morning. Nice present for my name day! In Finland we celebrate our name days just like birthdays. It's an old tradition. 'Pirkko' is the Finnish version of Birgitta of Sweden, or Sainte Brigitte in French.
J'ai reçu ces livres ce matin. Ça tombe bien, car c'est la fête de Ste Brigitte en Finlande aujourd'hui. Ce n'est pas une fête religieuse, mais plutôt une fête comme l'anniversaire. Le nom 'Birgitta' suédois s'est déformé en 'Pirjo', 'Pirkko', 'Piritta' ou 'Pirita' en finnois.

6 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Erinomaisen kaunista ja hyvää nimipäivää myös Villikanilta!

AnneM kirjoitti...

Onnea nimipäivän johdosta! Ja olen itsekin huomannut että varmimmin lahjoja tulee kun itse hankkii ;)

Pirkko kirjoitti...

Kiitos, kiitos :)

Mielitty kirjoitti...

Hauskaa nimipäivää! Ihania kirjoja... Minä en ole vieläkään saanut rukkiani toimimaan...;(

miu kirjoitti...

Hyvää nimipäivää! Jassoo, varmimmin saa kun itse tilaa ja itse kehrää ja itse neuloo ;), toivottavasti joskus se neuletapaaminen onnistuu luonasi kehruunäytöksineen, ja kenties -kokeiluineen...

Pirkko kirjoitti...

Mielitty: Harmi, kun se sun rukki ei toimi :( Just eilen katsoin omaa rukkiani, että siinä kyllä kehrä ja rulla pyörii samaa tahtia; iso pyörä pyörii hitaammin. Jos nyöri ei ole tarpeeksi kireällä, niin silloin rulla ei pyöri ja minunkaan rukkini ei "niele" lankaa. Muuta en osaa sanoa. Pitää lukea tuo Big Book, jospa siitä selviäisi :)
Miu: Odottelen vielä aitoa lampaanvillaa. Sitten voidaan kokeilla kimpassa!
Molemmille: Kiitos :) (nyt harmittaa, kun otsikoin postauksen noin - lukijat tuntee, että pitäis onnitella... ei nimipäivä nyt NIIN suuri juttu oo...)

Lähetä kommentti