20.10.05

Raitoja, virkkausta :: Stripes, crochet

Yritin kesyttää Seitsemän veljeksen raitalankaa neulomalla sen yksivärisen langan kanssa. Huomatkaa, molemmat Novitaa. Kyllä minäkin ostan sitä, jos halvalla saan. Tällaiselta se näyttää (anteeksi huono, salaman kanssa otettu kuva):


Horizontal stripes meet vertical stripes

On raitaa pitkin ja poikin. Onko tuo nyt kesympi? Vasemmalla olevat lapaset ovat joka tapauksessa ensimmäinen neuletyö, josta Mies, se television edessä Istuva Härkä, on antanut vapaaehtoisesti kommenttia. Positiivista. Niinpä teen toisetkin lapaset. Ne ovat erinomaisen hyvä pikkuprojekti bussimatkojen ratoksi.

Neule- ja kehruurintamalla on muuten ollut hiljaista. Tilaustyö, taivaansininen Sophie-laukku on konehuovutusta vaille valmis (jos tilaaja sattuu lukemaan, niin laittaa vaikka sähköpostia, jooko?). Olen lueskellut Alden Amosin kehruukirjaa, joka onkin aikamoinen tietokirja. Terminologia on minulle outoa suomeksikin, joten olen vertaillut juttuja suomalaisiin alan kirjoihin ja koonnut samalla pientä kehruu- tai oikeammin kuitusanastoa. Postissa odottaisi paketti villatopseja, jotka tilasin Pohojammaalta. Ovat kuulema Brasiliasta. Ajattelin kokeilla niihin sateenkaarivärjäystä. Tuskin maltan odottaa viikonloppua, kun on taas aikaa kaikkeen hauskaan!

Otsikossa lupasin virkkausta. Surffaillessani eksyin jotenkin turkkilaisiin blogeihin, ja sieltä löytyi aikamoisia virkkausvirtuooseja, esimerkiksi tämä Arkadasca-blogi. Turkin kielestä on ymmärrä kuin merhaban, mutta kuvista saa hyviä ideoita. Kivoja helmitöitäkin siellä on. Sitten on Fiyonk, jonka kategoriasta "danteller" löytyy hienoja, erilaisia reunapitsejä, muutama hartiahuivi ja ihana, vitivalkoinen virkattu laukku. Janjanli-blogin linkeistä löytyy lisää mielenkiintoisia töitä. Ja niin edelleen. Oikeastaan minun piti etsiä meksikolaisia käsityölinkkejä, mutta eksyinkin Turkkiin. Katselin nimittäin blogini tilastoja. Kävijöitä näkyy olleen kaikista maanosista paitsi Väli-Amerikasta. Pitäisi jollain keinolla saada houkuteltua joku meksikolainenkin käväisemään täällä. Niin että jäisi merkintä tilastoihin, meinaan. Pelkäänpä että tästä tulee minulle pakkomielle.

I haven't been knitting or spinning much this week. The mittens in the picture are my "bus project" that I like to carry with me when going to work. By the way, the mittens on the left are the only knitting project ever that has made Sitting Bull to comment. In a positive tone. That's why I'm knitting more mitts...

I've been reading the Alden Amos Big Book of Handspinning. I'm not familiar with the terminology, even in Finnish, so I must compose a vocabulary with the help of some Finnish spinning-related books. That keeps me busy.

Then I've been surfing on the Net to find some Mexican blogs or arts and crafts sites. I've noticed that my blog has readers from all the other continents but Central America. I need to do something about it! Find some Mexican blogs and make a link there, that'll make them come ;-) But no, somehow I landed in Turkey and found some very interesting crochet and crafts blogs there. I've been to Turkey many times but all I can remember of the language is "Merhaba" (Hello). But that doesn't stop one from looking at the pictures and being inspired. Check out this blog and this and this and explore their links to go further.

5 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Noi on hianot! Tosi hienot! Voisitko lähettää noista ohjeet Ullan joulunumeroon? Dead Line marraskuun puolessa välissä.

JaanaV kirjoitti...

Upeat lapaset tosiaan!

Rina kirjoitti...

Heips!

Kommentoipa tuonne kehruulistale tuota Amos Aldenin kirjaa. Kannattaako se hankkia? Vaikuttaa niin kovin kiehtovalta... =)

Rina

Pirkko kirjoitti...

Öööö, nuo lapaset on kyllä niin tavalliset kapistukset, että ei taida monia kiinnostaa. Mallin olen joskus nähnyt jossakin kirjassa (jota en tietenkään muista, kun lainasin kirjastosta). Kirjan lapaset olivat muistaakseni mustavalkoiset. Näiden lapasten juju on langassa: pätkävärjätty lanka toisena lankana tekee työstä monimutkaisemman näköisen kuin se onkaan :)

Pirkko kirjoitti...

Rina: Kirjoitan kyllä Alden-sedän kirjasta kehruulistalle, kunhan kerkiän. Nyt on taas niin paljon touhua, etten oikein ehdi. Sinulle kirja sopisi loistavasti, kun teet niitä puuhommeleitakin. Siinä on nimittäin yksityiskohtaisia työpiirroksia joidenkin kehruukalujen tekoon ;-)

Lähetä kommentti