10.11.05

Meemi

Sain meemin, Mielityltä.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?

Mitä pehmeämpää, sitä parempi. Suomenlampaan hahtuva on mulle paras terapialanka. (Tekisi mieli taas tehdä uusi Sophie-laukku.) Angoralangat ovat mieluisia, vaikka pölisevät, samoin Indiecetan alpakkalangasta olen pitänyt. Juuri nyt puikoilla on itsekehrättyä ja –värjättyä kampavillaa, josta tulee ihanan pehmeät unisukat. Kun oppisi vielä kehräämään tasaista lankaa, niin se olisi varmaan sitten ihaninta lankaa.

Suosikkipuikkosi?

Ehdottomasti hiljaiset ja kevyet bambut, sukkapuikot koko 3,5 ja pyöröt 4 – 5,5.

Kamalinta mitä olet neulonut?

Kamalinta lankaa ovat akryylilangat. Novitan Palma on sieltä pahimmasta päästä, vaikka pehmeää onkin. Kamalia neuleita olen tehnyt tai aloittanut useita. Jotkin niistä ovat edelleen laatikkojen kätköissä keskeneräisinä, jotkin olen jaksanut purkaa ja auttaa uuteen elämään. Yhden epäonnistuneen palmikkoneuleen tein melkein valmiiksi Novitan Woolista. Neulekäsialani ei todellakaan ole tasaista, ja siinä langassa epätasaisuus pääsi oikeuksiinsa. Palmikoissakin oli kovasti vääntämistä, ja Wool ei oikein tehnyt niille oikeutta ;-)

Paras ohje millä olet neulonut?

Varmaan Sophie. Tai Lauran BB-pipon ohje. Yleensä en tee mitään tarkkaan ohjeen mukaan, vaan sovellan ohjeita enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Tärkein neulontatekniikka?

Pyöröpuikoilla neulominen on minustakin parasta, suoria pitkiä puikkoja en käytä enää ollenkaan. Ne ovat jotenkin tönköt ja raskaat käytössä. Diagonaaliin neulotut puserot ovat tämän hetken suosikkeja. Kirjoneuleita haluaisin opetella tekemään, myös muuta kuin lapasia ja sukkia.

Paras neulekirja tai -lehti?

En juuri ostele neulekirjoja eikä minulla ole mitään erityistä suosikkia. Käyn ahkerasti kirjastoissa ja lainailen kirjoja ja lehtiä, joista saan inspiraatiota. Uusissa kirjoissa on yleensä se vika, että mallit vanhenevat nopeasti. Mary Oljen vanhat kirjat ovat hyviä, samoin kaikki sellaiset, joissa on perinteisiä tai sen verran klassisia malleja, etteivät ne vanhene ihan parissa vuodessa.

Mieluisin knit-a-long?

En ole osallistunut. Lehmä on Camel-boots naisia, joka tykkää kulkea omia polkujaan, kuten tarkkaavainen lukija on varmaan huomannut ;). En kuitenkaan koskaan sano en koskaan…

Mieleisimmät neuleblogit?

Mieleisissä blogeissa on hyviä kuvia, paljon värejä ja omintakeisia ideoita sekä linkkejä muihin hyviin blogeihin. Suomalaisia suosikkeja: Neulomisen sietämätön keveys, Elämänlankaa, Ziinan Pahainen blogi, Viiniä ja villasukkia. Ulkomaisista pidän erityisesti niistä, missä myös värjätään ja kehrätään itse langat: ruotsalainen garnlek, oregonilainen Sarah’s Homestead Blog, ranskalainen Blog Tricofolk, tanskalainen Birthes FiberBlog, japanilainen Thread&Yarn Handing Days (mitä tuo nyt sitten tarkoittaakin; sen tekijä on joka tapauksessa ihanan luova!).

Mielisuunnittelija?

Enpä tiedä. Mutta jos Kaffe Fassett tulisi ja tarjoaisi neuleitaan, niin en varmaan kieltäytyisi. Hanne Falkenbergin neuleissa on itua ja ajattomuutta, erityisesti pidän Mermaidista. Hauska nähdä, millaisia neuleita Ninniltä alkaakaan pukata :D

Mieluisin neule, jota käytät eniten?

Talvineuleista vuosi sitten jämälangoista neulomani vinoraitapusero tai Marimekon vaaleanturkoosinsininen mohairpusero, jossa on suuri valkoinen lumihiutale edessä. Vuonna 1998 ostettua virolaista villatakkia olen myös pitänyt todella paljon. Kesäneuleista kai omatekemä vaaleanpunainen silkkipellavaneule.

AnneV, knit-a-holic, Riikka, Ninni: jos ette ole jo vastanneet, heitän haasteen teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti