13.11.05

Mokia :: Des gaffes

Aina ei onnistu. Amatööri kun on, niin kaikki ei mene aina putkeen. Esimerkiksi tämä virkattu hattu. Siitä piti tulla hieno, lieri ja kaikki, lanka kun oli kovalla vaivalla itse kehrätty ja värjätty. Mutta siitä tulikin mummon myssy. Mössa. Müts. Lankaa ei ollut tarpeeksi lieriin. Eikä samanlaisen värjäys onnistuisi enää toisella kertaa. En viitsi enää purkaakaan. Olkoon tuollainen.

Koholla olevat viisinkertaiset pylväät muodostavat kuusikko-kuvion (ei juuri erotu kuvasta, mutta uskokaa sanaani). Sanon sitä kuusikkomyssyksi.

One cannot always succeed. This crocheted hat was supposed to be a very fine hat, with brim and all. This is what it became: a cap fit for grannies. There was not enough yarn. And as the yarn was hand-dyed, I'm sure I won't be able to repeat the colours. I'll leave it like that.

Amateur que je suis, mes projets échouent de temps en temps. Très souvent, en fait. Un exemple est ce chapeau. J'ai voulu faire un beau chapeau cloche ou quelque chose dans ce genre. Mais je n'avais pas assez de fil. Et comme la laine était teinte à la main, j'ai été sûre de ne pas pouvoir répéter les couleurs. Alors, je l'ai laissé comme ça. Bonnet pour une mamie.

Tai sitten nämä unisukat. Kehräsin langan itse, ja se on todella pehmeätä. Mutta kierrettä on liikaa, ja se näkyy neuloksessa, joka vetää vinoon. Väreihin olen kyllä tyytyväinen; noita ei voi katsoa tulematta hyvälle tuulelle. Tein sukat muuten Kristelin ohjeen mukaan varpaista ylöspäin. Aloitussilmukoita loin kahdeksan ja virkkaamalla, koska se on mielestäni helpompaa. Alla kuva toisista, samasta langasta tehdyistä sukista, joissa sama vika. Lisäksi niistä oikea on paljon tummempi kuin vasen.

These toe-up bed socks that I dyed myself are so soft, and actually ok, at least the colours can brighten up any day. But the homespun yarn is over-twisted, and the stitches are slanted. I made another pair, as I still had some yarn, and they aren't any better as it comes to the unevenness of the yarn. Note how the right sock is much darker than the left.

J'aime bien les couleurs de ces deux paires de chaussettes. J'ai teint et filé la laine moi-même. La laine est très douce et les couleurs bonnes à chasser la tristesse. Mais le fil est trop tordu ce qui se voit dans le tricot assez déformé. Dans l'autre paire, vous pouvez voir le même problème de tricot tordu, mais aussi que les couleurs dans la chaussette droite sont beaucoup plus fortes que dans celle de la gauche.

4 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Tuo keltasävyinen lanka aiheuttaa mulle suorastaan sydämentykytystä, kun on niin syötävän ihanaa! :) Eikä mielestäni tuossa sukkaparissa haittaa lainkaan, että toinen on selvästi tummempi, kun se vaan korostaa langan maanläheisyyttä.

luovat kädet kirjoitti...

Ihanat sukat! Blogisi nimi on myös aivan mahtava, olen nimittäin lehmä fani, vaikka kaupunkilaistyttö olenkin, juuret kuitenkin maalla.

Mielitty kirjoitti...

Ihania ovat kummatkin tekeleet. Pipo on minun mielestäni varsin onnistunut, vaikka lieriä ei siihen tullutkaan. Ja sukat! Todella käynis väri yhdistelmä.

Lynne kirjoitti...

Love the socks, orange juice specials.

Lynne

http://sockladyspins.blogspot.com

Lähetä kommentti