6.11.05

16 million colours

Hot off the needles:


Hand-dyed, hand-spun, and hand-knitted by truly yours. After predrafting, spinning, winding, plyeing and again winding the wool I'm beginning to realise what the little innocent-looking epithet "hand-" really means. If I were to sell that yarn it would cost a LOT, I tell you ;) As a hobby, this is fun. As a profession, at my spinning speed, I would probably starve to death under no time.

Suoraan puikoilta, käsinvärjätyt, käsinkehrätyt ja käsinneulotut lapaset. Ainakin 16 miljoonaa värisävyä noissa lapasissa. Itse en hirveästi pidä piparminttukarkkivaikutelmasta, joka syntyy tumman ja vaalean langan kertaamisesta. Mutta Tytölle se maistuu, ja hänellehän nämä menevät. Tänä päivänä noita kehrätessä, keriessä, kerratessa ja taas keriessä tuli kyllä selväksi, mitä tuo pieni viattomanoloinen sana "käsintehty" tarkoittaa. Käsitöille tulisi hintaa, jos noista pitäisi elanto hankkia. Minun kehruutaidoillani ja -vauhdillani nälkäkuolema olisi nopeasti edessä, jos tämä olisi ainoa tulonlähde.

I'm not so fond of the candy-striped yarn, either. The Girl is, however, and she's the one that got these mittens. I prefer this, more subtle colourway (looks quite bright in the picture because of the flash but actually it is less loud):

Since the yarn is wonderfully soft and not itchy, I'm trying to make a crocheted hat for myself. It's high time I make a matching set of hat, scarf and mittens of my homemade yarns. The chevron pattern is from Sylvia Cosh's old book from the 1980s, The Crochet Sweater Book. A very inspirational book.

Yllä on kuva sinivihreästä langasta, jonka myös kertasin tänään. Minua miellyttää enemmän samanvahvuisten värien yhdistelmä. Salamalla otetussa kuvassa väri näyttää räikeämmältä kuin luonnossa. Koska lanka on ihanan pehmeää, ajattelin että vaihteeksi voisi virkatakin jotain. Minulta puuttuu talvitakkiin sopiva hattu-huivi-lapassetti. Käytän hattuun Sylvia Coshin vanhasta kirjasta otettua mielenkiintoista mallia. Saa nähdä, mitä siitä tulee. Tuo Sylvia Coshin 1980-luvulla tekemä kirja on muuten ollut minulle usein inspiraation lähteenä, vaikka mitään aivan ohjeiden mukaista virkkaustyötä en ole koskaan tehnytkään.

I updated my profile and links today. I found yet another old book, this time Canadian,
Home work: a choice collection of useful designs for the crochet and knitting needle : also, valuable recipes for the toilet. The Cape with Pompons on page 219 looks interesting. Unfortunately, it's not presented on these update pages.

Kuten ehkä huomaat, päivitin tänään linkkejäni. Löysin taas jostakin blogista linkin yhteen ihanaan kirjavanhukseen, joka on saatavilla netissä. Tupsullinen pelleriini (vai mikä keeppi se lieneekään) sivulla 219 näyttää kivalta, oikein sopivalta nykyajan romantikoillekin. Sitä vaan ei ole sisällytetty näille sivuille, jotka esittelevät kirjan mallien mukaan tehtyjä töitä.

Viikon vinkki: Tiesitkö, että voit käyttää Googlea myös laskimena ja valuuttamuuntimena? Kirjoita vain hakuriville esimerkiksi "1.90 GBP in euros", "80 DKK in euros" tai "$18 in euros" ja Google ilmoittaa summan euroissa. Auttaa huomattavasti ulkomaisten lankakauppojen hintoja vertaillessa.

Tip of the week: Did you know that Google has a built-in calculator and currency converter? Especially the currency converter comes in handy when comparing yarn prices in net shops.

4 kommenttia:

Mielitty kirjoitti...

Iiihania lankoja ja väripintoja! Minä tykkään kaikenlaisista käsinvärjätyistä ja -kehrätyistä langoista, varsinkin kun nuo sinun värjäyksesi ovat varsin onnistuneita. Googlea voi muuten käyttää myös vanhojen mittojen muuttamiseen (esim. kyynärien metreiksi), mutta siihen en ole perehtynyt paremmin, siippani kyllä on.

Pirkko kirjoitti...

Kiitos =) Googlen laskimessa on tosiaan funktiot, jotka muuntelevat unsseja ja paunoja grammoiksi tai Fahrenheit-asteita Celsius-asteiksi jne. Se on kyllä tosi kätevää. Värjäysohjeetkin kun ovat melkein aina englanniksi ja mitat sen mukaiset.

Stricker kirjoitti...

Aivan ihania ovat sinun lankasi! Kyllä on varmaankin joskus perehdyttävä vielä tuohon kehräämiseenkin, käsin värjäys, kylläkin ostetuilla väreillä, on jo listassa ja suunnittelun alla.

Ninni kirjoitti...

Niin ihania lankoja, että tekisi mieleni nuolaista kuvaruutua, mutta en sitä tee, koska siippa kiikuttaisi minut muuten tuohon kymmenen kilometrin päälle Kellokoskelle osasto kasille.;D

Lähetä kommentti