25.1.06

Kesken

En yleensä ole kuvannut keskeneräisiä töitäni, mutta tässä yksi. Tai oikeastaan kaksi. Tulossa on pusero itsekehrätystä ja värjätystä langasta. Paitsi neulominen, myös kehrääminen on vielä kesken. Kuvasta näkyy villan eri olomuodot: värjätty villatopsi ylhäällä oikealla, topsista revityt, kerityt ja kehruuvalmiit villasuikaleet, kehrätty lanka ja lopulta neule. Aika huikea tunne aloittaa tällainen isompi projekti omatekoisesta langasta!

11 kommenttia:

AnneV kirjoitti...

Siis sää teet tän tahallas?! Sulla on aivan varmasti diili jonkin rukkikauppiaan kanssa, että saisitte mut ostamaan semmoisen.

Aivan ihanat värit, aivan ihanat villat eikä lopputuloksesta ole epäilystäkään.

(huokaus. kade.)

Kostoksi usutan tänne kaikki Rysselin neuleryhmän kehräyskurssilla olleet frankkofoonit. Ai mutta mikäs kosto se muka olisi?

Pirkko kirjoitti...

:) *viheltelee huolettomasti*

Rineke kirjoitti...

Hi Pirkko! Thanks for your comment on my blog! I'm regularly in on your blog, since you make very nice stuff and have so many good links! I'm very flattered you'll make the bag. Do not forget to send me a picture!
greetings from Denmark, Rineke

Katja kirjoitti...

Ihanan väristä lankaa sinulla tulossa...

Ostin muuten vanhan rukin syksyllä, mutta vielä en ole oppinut sitä käyttämään kunnolla. Olisiko sinulla antaa vinkkejä mikä olisi hyvä naru (en tiedä sen oikeata nimeä)rukkiin, tämänhetkinen kun näyttää venyneen, niin ettei sitä enää saa tarpeeksi kireelle ja tippuilee koko ajan...

Pirkko kirjoitti...

Katja: Tarkistin tuon rukinnyöriasian Yahoon kehruu-listalta (kannattaa liittyä, jos et ole jo liittynyt), kun siellä kysyin samaa joskus kesällä. Minulla itselläni on käytössä pellavaista vahvaa haukisiimaa, jota kankaankutojat käyttävät. Sitä saa liikkeistä, jotka myyvät kudontatarvikkeita. Numeroa en tiedä, mutta aika paksua se on. Yhdistin päät ompelemalla, ja hyvin on kestänyt. Jotkut käyttävät kalastajalankaa yksin- tai kaksinkertaisena ja vaihtavat nyörin, kun se venyy. Iäkkäältä äidiltäni sain vinkin, että nyöri kannattaa liottaa maidossa (ilmeisesti rasvattomassa!), niin se jäykistyy ja kestää paremmin - en ole kyllä itse kokeillut.

Onnea kehruuseen!

AnneV kirjoitti...

Huuto.netissä näköjään kaupitellaan rukkeja. Hihittelin lukiessani niiden kuntokuvauksia. Vetonaru kuulemma puuttuu. En mä kyllä haluaisi rukkia perässäni vetääkään. Tämä on kans aika hauska:

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=26409979

Pirkko kirjoitti...

Anne: Tuo rukki on ollut kaupan jo ties kuinka kauan. Hintapyyntö ei ole oikein kohdallaan, kun ei mene kaupaksi. Välistä siellä on ollut ihan hyvännäköisiä rukkeja parilla kympillä. Ne menevät kyllä kaupaksi. Vanha rukki voi olla hyvä. Tai sitten huono. Mulla lainassa ollut 150-vuotias rukki oli ihan huippu, kun sillä oppi kehräämään tarpeeksi vikkelästi; olisin pitänyt sen kauemminkin. Nykyinen 6-kymppinen massatuotantorukkini on kovin kankea siihen verrattuna.

*vink vink* Ebayssakin näkyy Euroopan puolella olevan rukkeja kaupan, mm. Louët'n värkkejä

AnneV kirjoitti...

Joo-o, tiedetään ;-)
Mua vaan oudoksuttaa joidenkin huutajien tapa tehdä isojakin tarjouksia heti huutokaupan alkuvaiheessa, ja heti jos joku korottaa, nää nokittaa vielä siihen päälle oikein kunnolla. Jos me nyt puhutaan samasta kohteesta, siitä näyttää tulevan oikea verilöyly.

Puukenkäkansalla on omatkin huutokauppasivut, joita olen sillain puolihuolimattomasti selaillut. Tällä hetkellä tosin mun tekis enemmän mieli semmoista rumpukarstaa/karstarumpua, kun sillä olis kiva tehdä vaikka huovutukseen sopivia väriyhdistelmiä.

Mutta periaatepäätös: ei tule kumpaakaan tähän nykyiseen huusholliin. Katsotaan sitten, jos ja kun tilaa on vähän enemmän. (hei, löysinkö kerrankin sisältäni järkevän aikuisen äänen?)

Katja kirjoitti...

Kiitoksia Pirkko - pitääpä sitä haukisiimaa käydä ostamassa...

AnneV kirjoitti...

En sitten laittanut herätyskelloa soimaan keskellä yötä osallistuakseni Ebayn nettihuutokauppaan. Louët S10 -rukki oli myyty viime yönä 375 dollarilla (mukana oli tosin jotain tilpehöörejäkin, mutta kyllä tuo aika kovalta hinnalta vaikuttaa).

No, se tulee vastaan kun on tullakseen.

Pirkko kirjoitti...

Huh huh, jotkut taitavat hurahtaa ihan siihen huutamiseen ;-) Kiva kehua kavereille, että sain tämän rukin Ebaystä. Eikä maksanut kuin vähän enemmän kuin uutena kaupassa...

Lähetä kommentti