9.8.05

Monet-lapaset ja muuta kotikutoista


Pesukone huristeli juuri kirjopesuohjelman loppuun ja otin vanuttuneet tumput esiin. Minusta ne ovat aivan hurmaavat! Ajattelin antaa ne kiitokseksi rukin lainanneelle pariskunnalle, samoin kuin nämä huovutetut tossut, jotka tein myös itse kehräämistäni langoista. Värillisten nyppyjen tekeminen lankaan oli kyllä vaikeampaa kuin kuvittelin. Valmiissa neuleessa ne eivät jakautuneet niin tasaisesti kuin olisin toivonut. Mutta aika kivat ne on tuollaisinakin.Sain valmiiksi myös miehen villatakin, jonka tein kasvivärjäysreissullamme beigeksi värjäytyneistä langoista (niistä, joista piti tulla jonkinsortin vihreitä). Kutsun sitä mielessäni loimusiikatakiksi, kun tuo väri on vähän sinne päin... Aloitin takin helteillä ja päätin kutoa sen suikaleista, että työ ei olisi turhan raskas ulkona tehtäväksi. Siihen oli myös helppo laittaa taskut saumoihin eteen. Palatekniikkaan vaikutti sekin, että lanka oli tarjoushyllyssä enkä voinut olla varma, että värit olisivat liukuneet tasaisesti vyyhdestä toiseen. Edessä oikealla näkyy jyrkkä siirtymä väreissä.


3 kommenttia:

Mielitty kirjoitti...

Nuo itse kehrätystä langasta tehdyt ja sitten huovutetut lapaset ovat ihanat! Tuollaista minäkin haluaisin tehdä, kunhan pääsen nyt alkuun kehräämisessä...

AnneV kirjoitti...

Ai jukra! Mä tykkään kauheesti kaikista kolmesta tän postauksen projektista, mutta erityisesti noi tossukat on tosi vekkulit.

Marika kirjoitti...

Tämä itsevärjätty lankaa näyttää tosi hyvältä.

Lähetä kommentti